Vasárnapi robotolás után senkinek sincs kedve sokáig görnyedni a tűzhely felett, még akkor sem, ha amúgy szeret a konyhában sertepertélni. Így gondoltam, tökéletes vacsora lesz a garnéla currys rizzsel.
Elkészítési idő: kb 20 perc
Költség: kb 1500 forint
Rák:
°20 közepes méretű garnéla
°só,bors ízlés szerint
°3 gerezd fokhagyma
°1 kávéskanál chilipehely
°olíva olaj
Currys rizs:
°olíva olaj
°só ízlés szerint
°1 bögre rizs
°2 bögre víz
°2 kávéskanál ételízesítő
°1 teáskanál curry por
Sokat könnyíthetünk a helyzetünkön, ha tisztított rákot veszünk, de az sem probléma ha nem, hisz pár pillanat alatt meg lehet pucolni. Ha a tisztítással megvagyunk, akkor egy dobozba rakjuk a rákokat, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, rázúzzuk a fokhagymát és egy kis chilipelyhet szórunk rá. Meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan megkeverjük és lefedve egy órára a hűtőbe rakjuk.
Egy lábosba beleöntünk 1 bögrényi rizst, amit kis olajon elkezdünk melegíteni. Miután felmelegedett, két bögre vizet öntünk a rizsre, hozzáadjuk a curry-t,sót, egy kis ételízesítőt és fedő alatt, alacsony lángon puhára pároljuk.
Idő közben olívaolajon, közepes lángon elkezdjük pirítani a rákokat. Nagyjából 5-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Tálalható.